Хто такий Олег Жданов ?

 

Хто такий Олег Жданов ?


Український воєнний аналітик, полковник запасу ЗСУ. Мав хорошу воєнну кар’єру , адже проходив службу в Східній Німеччині, що за часів СРСР вважалося великим успіхом. Був викладачем у Національній академії оборони України, мав посаду в Головному оперативному управлінні Генерального штабу.

Жданов був одним з перших експертів, які з’являлися на етерах головних телеканалів України «24 канал», «1+1» ще на початку повномасштабного вторгнення. Цей аналітик був відомим і раніше, адже він виступав як воєнний оглядач ще з 2016 року у виданнях «Укр.Нет», «Апостроф», «Оглядач», «Гордон». Але все ж основна частина аудиторії дізналася про нього після 24 лютого 2022 року.

Аналітика експерта ґрунтується на точних даних та цифрах, якщо мова йде про техніку, яку передають Україні партнери — це завжди точна цифра до одиниці, про просування українських, чи ворожих військ — точний напрямок та точка фронту. Завдяки цьому у глядача формується образ аналітика, що уважно перевіряє інформацію та намагається донести до слухачів точні дані. Говорить Жданов швидко і чітко, загострюючи увагу на основній інформації, не відходячи від теми. Це також є одним з аспектів, чому саме його обирають користувачі, адже вони звертаються до аналітичних матеріалів саме за інформацією та аналітикою.

Оскільки ми говоримо про його канал на «YouTube», то варто звернути увагу на візуальне оформлення, а саме на зовнішній вигляд експерта та студії. Єдине, що можна виділити у зовнішньому вигляді — це окуляри. На тлі — велика книжкова шафа, що займає весь кадр. Подібна шафа є у багатьох користувачів старшого покоління, що може привабити таку аудиторію, як і простий зовнішній вигляд Жданова, який може бути зумовлений тим, що експерт не хоче відволікати глядачів від інформації. Окуляри та велика кількість літератури на полицях формують образ начитаної та розумної людини. Глядач розуміє: ця людина вивчила велику кількість спеціальної літератури і розуміється у своїй справі, про що також може свідчити робота Жданова викладачем.

Олег Жданов намагається бути близьким з власною аудиторією, адже в кожному своєму відео він відповідає на запитання підписників стосовно стану справ на фронті та політичній арені. Також експерт прагне відповідати очікуванням користувачів, про що може свідчити те, що в переддень повномасштабного вторгнення Жданов запевняв, що це дуже малоймовірно, у чому була впевнена більшість наших громадян.

Не менш важливими у формуванні образу та залученні аудиторії є наявність власних відмінних якостей та «фішок». У Жданова такою є його фірмове привітання перед кожним відео: «Добрий день, ми з України» — мем, що став дуже популярним після 24 лютого 2022 року. Таке привітання робить атмосферу відео трохи розважливою і привертає увагу українських користувачів.

Олег Жданов завдяки своєму образу та подачі залучає до себе аудиторію, що бажає отримати лише необхідну та важливу інформацію без «води» та довгих розмірковувань. А зовнішній вигляд і оформлення привертає увагу старшого покоління. Аналітик викликає довіру до себе завдяки своїй освіті, точності поданої інформації та близькості з аудиторією.

Посилання на джерело

Коментарі

Популярні публікації